Xmarks för Firefox stängs ned, vilka alternativ finns?

Nu när Xmarks har valt att stänga ned sin synkroniseringstjänst för bokmärken mm i Firefox så kanske det är dags att börja leta efter alternativ. Xmarks fungerade verkligen bra och var smidigt att använda. Enligt Xmarks själva så kommer tjänsten att stängas ned i Januari 2011.

Hjälp! Vad gör man nu då?!

Det finns, såklart, ett antal olika alternativ. Man kan t ex installera Xmarks BYOS Edition och sedan fortsätta att synkronisera sina bokmärken mot en FTP-server. En annan variant kan vara att installera Firefox Sync. För de som använder Firefox 4 redan så behövs detta självklart inte synkronisering av bokmärken redan är inkluderat i den versionen.

Det finns även lite olika guider för att konfigurera Xmarks BYOS  (se ovan):

Dela med dig:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • Google Buzz
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • email
 • Print

, ,

3 Responses to Xmarks för Firefox stängs ned, vilka alternativ finns?

 1. Mats Djärf 30-Sep-2010 at 21:26 #

  Har installerat Firefox Sync och inaktiverat Xmarks och det gick smidigt. Har dock bara installerat det på en dator så det återstår att se om det fungerar som det bör.

 2. Ines Barlow 19-Sep-2013 at 06:39 #

  Jag är (eller ”var” egentligen) en fanatisk Firefox-användare. Under åren har Firefox utrustats till max med tillägg och ställts in på alla tänkbara vis. Chrome har jag faktiskt använt, men endast i syfte att ha två sessioner med olika användare (typiskt ”vanlig” användare och administratör) öppna till samma webbplats. Med jämna mellanrum när nya Chrome versioner ha annonserats och jag sett marknadsandelen stiga upp mot 10% har jag funderat på att övergå, men det har alltid känts som ett stort jobb och väldigt avlägset. Men helt plötsligt och till min egen förvåning är jag nu Chrome-användare som en följd av Xmarks-bytet ovan som gjorde att jag fick in mina bokmärken i Chrome och ett par timmars installation av (sist och slutligen relativt få) tillägg. Allt är kanske inte trimmat till döds ännu, men redan nu fungerar det lika bra som min tidigare Firefox-miljö och framför allt går allt avsevärt snabbare. På tal om synkronisering förresten så verkar Chrome egen synkronisering fungera utmärkt. Även om jag använder Xmarks för bokmärken så kör jag Chromes inbyggda synkronisering för tillägg och inställningar vilket sparar enormt mycket tid när det gäller att hålla flera datormiljöer så lika som möjligt. Den enda missen, som jag ser det nu, är att jag inte övergick till Chrome avsevärt tidigare.

Trackbacks/Pingbacks

 1. joho» Blogg-arkiv » Xmarks för Firefox stängs ned, vilka alternativ finns? IDG.se - Störst på IT, dagliga IT-nyheter, tester, gratis forum, guider, skolor och nyhetsbrev mm - 23-Okt-2010

  [...] Läs hela mitt inlägg [...]

Kommentera


*

xSentio, en tjänst från WebbPlatsen i Sverige AB